Behandelingen

Procedure

Elke behandeling begint met een interview van ongeveer 15 tot 25 minuten. U zult gevraagd worden wat uw klachten zijn, wanneer deze zich voor doen en naar de mogelijke oorzaken.

Door het drukken op bepaalde acupunctuurpunten wordt er onderzocht waardoor het probleem veroorzaakt wordt. Zodra de kern van het probleem is gevonden zal er samen met de patiënt besproken worden welke behandeling het meest geschikt en effectief is bij het probleem en hoeveel behandelingen er, naar verwachting, nodig zullen zijn.

Daarnaast krijgt u advies over hoe u goed voor uzelf kunt zorgen en wat u naast de behandelingen kunt doen om het probleem te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

Acupunctuur

Acupunctuur wordt al duizenden jaren in China gebruikt om ziekten en andere lichamelijke klachten te genezen en te voorkomen. Naast het voorkomen en genezen verhoogt het ook de natuurlijke weerstand.

Acupunctuur bestaat uit het plaatsen van dunne naalden in de speciale acupunctuurpunten van het lichaam, waar je overigens vrijwel niets van voelt. Dit om de yin yang balans in evenwicht te brengen en de energie weer goed (beter) door het lichaam te laten stromen. Dit zal pijn en klachten verhelpen.

Elektro Acupunctuur

Bij Elektro Acupunctuur wordt er, met behulp van speciale apparatuur, een zwakke elektrische stroom door de naalden geleid. Dit verhoogt de effectiviteit van de acupunctuur behandeling.

Elektro Medical Treatment Therapy

Met behulp van speciale apparatuur worden door zwakke elektrische impulsen de spieren, gewrichten en zenuwen gemasseerd en gestimuleerd.

In China wordt Elektro Drukpunt Massage op grote schaal in ziekenhuizen gebruikt.

Chinese TuiNa (Massage)

TuiNa betekent massage deze wordt met de hand uitgevoerd. Het doel van TuiNa is om het lichaam tot een goede balans te laten komen door het masseren van acupressuur punten en gewrichten. Er worden druk, rol en wrijf technieken gebruikt om de gewrichten, spieren en zenuwen te stimuleren.