Over Ons

Zhong Hua Geneeskunde, praktijk voor traditionele en originele Chinese Geneeswijze

Zhong Hua Geneeskunde is opgericht door Wenhua Zheng, zij is geboren, opgegroeid en opgeleid in de provincie Shanxi in China. Haar praktijk is gevestigd in een prachtige ruimte in het Willibrordus Business centrum in Heiloo. De traditionele en originele Chinese behandelmethodes en de traditionele Chinese inrichting van de ruimte maken uw bezoek tot een echte Chinese beleving !

Bij Zhong Hua Geneeskunde wordt uitsluitend gewerkt met apparatuur en materialen van de hoogste kwaliteit. Veiligheid en hygiƫne staan bijzonder hoog in het vaandel. Daarnaast worden de behandelingen zorgvuldig, met veel kennis en ervaring uitgevoerd door Wenhua Zheng. Zij studeerde geneeskunde aan de Zi Jing Universiteit van Shanxi in de hoofdstad TaiYuan, zij is opgeleid door verschillende vooraanstaande gespecialiseerde artsen in China.

Zo kreeg zij onder andere les van Zhang RongXi; professor aan de Medische Faculteit van Shanxi Universiteit en Yang JianPing; dokter bij het grootste en bekendste Ziekenhuis van Shanxi.

Een traditionele opleiding acupunctuur- en originele opleiding Chinese geneeswijzen duurt in China ongeveer 6 jaar ! Daarnaast wordt er tijdens en na de opleiding ruimschoots ervaring opgedaan in de praktijk. Wenhua Zheng deed haar praktijkervaring langdurig (acupunctuur en fysiotherapie) op in het ziekenhuis van Shanxi

Bij Zhong Hua Geneeskunde krijgt u behandelingen op maat, geheel in Chinese stijl en met dezelfde hoge kwaliteit als in China zelf.

Wenhua Zheng

Wenhua Zheng is geboren, getogen en opgeleid in China in de provincie Shanxi. In 1973 werd ze op zesjarige leeftijd opgenomen in het Shanxi Wushu (Kung Fu) team. Op haar elfde jaar kreeg ze de mogelijkheid om naast het beoefenen van Wushu, acupunctuur te studeren bij beroemde dokters in China.

In 1983 heeft ze geneeskunde gestudeerd aan de Zi Jing Universiteit van Shanxi in de hoofdstad TaiYuan. Gedurende haar gehele opleiding werkte ze in het Shanxi Universiteitsziekenhuis op de Acupunctuur en Fysiotherapie afdeling. Wenhua Zheng behaalde haar diploma Geneeskunde in 1987 en stopte na 15 jaar met professionele Wushu in 1988.

In 2001 is ze naar Nederland verhuisd, waar ze de Wushu school Zhong Hua Wushu en de praktijk voor Chinese Geneeskunde Zhong Hua Geneeskunde is gestart.