Ervaringen

Kell Lowinsky (18)
Ik ben een Wushu student van Zheng WenHua op haar vereniging ZhongHua Yuan. Toen wij in de zomervakantie van 2007 naar Beijing gingen om te trainen heb ik een ernstige hamstring blessure opgelopen. Ik kon nauwelijks zitten of lopen. Aangezien WenHua Zheng zelf een topsporter geweest is wist ze wel raad met deze blessure. Ze hielp me regelmatig met het rustig strekken van mijn been, daarnaast deden we ook acupunctuur en electro-massage. Na een enige tijd strekken en acupunctuur begon mijn pijn af te nemen. Zodra het ergste over was gingen we over op electro-acupunctuur, dat is acupunctuur dat behulp maakt van zwakke stroom zodat het nog effectiever is. Ik stond er versteld van, maar ik kon na een korte tijd weer volop sporten. De behandelingen zijn daarnaast ook nog eens volledig pijnloos. Ik ben heel erg blij dat WenHua Zheng mij van mijn blessures heeft afgeholpen.

Rosita van Dams (28)
Accupunctuur, nee ik niet. Een naald nee mij niet gezien, maar toen ik de verhalen hoorden van mijn mede leerlingen op de ZhongHua Yuan vereniging, werd ik toch wel nieuwsgierig. Na een paar keer mee kijken ging ik het toch maar proberen.
Ik had namelijk vaak last van mijn rechterheup. Het was net alsof mijn spier er dan elke keer uitschoot. Ook had ik daar een zeurderige pijn gevoel.
WenHua Zheng zei dat ik mij geen zorgen hoefde te maken. Ze vroeg waar ik precies last had en drukte rondom de plek waar ik mijn blessure had. Na de precieze plek gevonden te hebben bracht WenHua Zheng de naald in. Eigenlijk viel dat reuze mee, ik voelde geen pijn. Toen de naald er een paar minuten inzat werd de plek van mijn blessure helemaal warm. Ik kreeg het gevoel dat je meestal ook na een goede massage krijgt. Na 10 minuten was het alweer klaar en kon de naald eruit.
De volgende dag voelde alles veel soepeler en beter.
Na een paar sessies was mijn blessure dan ook helemaal weg. Zeker een jaar heb ik er last van gehad en heb ik in dat jaar 6 maanden fysiotherepy gehad. Maar na slechts 4 sessies bij WenHua Zheng was de blessure helemaal weg.

Stijn Brinkman (69)
Ik ben voor behandelingen bij WenHua Zheng gekomen omdat ik bijna dagelijks hoofdpijn had en mijn algehele conditie slecht was. Het opstaan kostte me moeite omdat ik misselijk was en geen energie had.
Al na de eerste behandeling met drukpuntmassage was de hoofdpijn weg en na vijf behandelingen waren we begonnen met acupunctuur en met electromassage. Het gaat steeds beter. Ik voel me energieker, heb niet meer zo’n pijn in mijn nek en de misselijkheid is bijna over. Ook slaap ik beter, het gaat de goede kant op. Ik ben heel blij dat de behan-delingen zo goed aanslaan.

Loes Bodar (60)
Ik kwam in aanraking met acupunctuur omdat ik, na 30 behandelingen fysiotherapie, mijn rechterarm nog steeds niet kon optillen. Ik had al een half jaar pijn in mijn bovenarm, net onder de schouder en ik kon hem steeds minder gebruiken. Na de eerste behandeling door mevrouw Zheng was er al resultaat en na 6 behandelingen beweeg ik mijn arm weer als voorheen. Ook bij eventuele andere klachten zal ik zeker aan acupunctuur denken.